Z Domova sv. Vavřince
11. října 2019 Články CHL

Z Domova sv. Vavřince

Zářijové dny nám obohatily dvě mimořádné události - oslava Dne charity a turnaj v Mölkky.

TURNAJ V MÖLKKY:

V  sobotu 21. 9. 2019 dopoledne proběhlo v našem parku klání v populární finské venkovní hře - Mölkky.  Pořadatelem turnaje byl turistický oddíl Perseus Chrastava pod vedením paní Petry Kopecké.
Závodu se účastnila četná veřejnost a rovněž klienti našeho Domova.  Celkem soupeřilo deset  tří až pětičlenných družstev.
Soupeři byli vyrovnaní, boj mezi týmy neúprosný, rozhodovala technika, přesnost, schopnost koncentrace.   Tým našeho Domova si vedl velice dobře a nakonec jsme vybojovali krásné čtvrté místo.
Všem soutěžícím děkujeme za účast a odvahu. Turistickému oddílu Perseus za organizaci, občerstvení i ceny pro účastníky.

OSLAVY DNE CHARITY

Ve čtvrtek 26. 9. 2019 jsme oslavili Den charity. Počasí nám vyšlo vstříc a díky tomu jsme si mohli vychutnat příjemné chvíle plné hudby, zábavy a povídání v parku.
Naše klientky přiložily ruku k dílu a dopoledne nám pomohly připravit různé druhy pohoštění pro hosty. A těch nebylo málo. Přivítali jsme zástupce  OCHL, dobrovolníky, kteří s námi spolupracují, turisty-důchodce z Jablonce nad Nisou a obyvatele Chrastavy.
Úvodní slovo přednesl a všechny přítomné pozdravil ředitel Mgr. František  Sehoř, poté se slova ujala paní Zita Václavíková, místostarostka MU Chrastava.
V rámci oslav bývá každoročně vyhlášena soutěž o nejlepší kulinářské speciality, které připravují nadšenci z řad veřejnosti a zaměstnanců našeho Domova.  Nejinak tomu bylo i letos.  V soutěži o nejlepší jablečný pokrm soutěžilo devět­ týmů a rozhodování opravdu nebylo snadné. Ochutnávaly a hodnotily se jablečné štrúdly, koláče, dorty a další pochutiny. O pořadí a vítězi rozhodlo hlasování.
Všem děkujeme, že nám svou přítomností pomohli vytvořit vřelou atmosféru, soutěžícím za jejich nadšení a úsilí.  Budeme se těšit na setkání opět za rok.