Výlet do Oldřichova
28. července 2020 Články CHL

Výlet do Oldřichova

Konečně nastal správný čas a mohli jsme vyrazit na dlouho plánovaný výlet.

Společný výlet jsme s maminkami z Domova sv. Anny plánovali delší dobu. Stalo se tak sobotního rána, kdy nám nejen slunce přálo. Cíl byl jasný! Ekofarma v Oldřichově se doslova nabízela. Oldřichov se pyšní nádhernou krajinou, proto jsme se po zhlédnutí zvířátek ještě chtěli vydat na procházku, směr zpět do Domova, až kam nožičky dětí dovolí.

Už cesta na farmu byla pro děti zábavná, protože se na ní právě pracovalo. Potkali jsme bagr a ,,miminko od bagru" :-). Na farmu to byl jen kousek. K vidění byla různá domácí zvířátka a nejvíce nás zajímala ta, která jsme si mohli pohladit. Pohled na některé děti, které ani zdaleka nedosahovaly výše hrdě vyhlížejícího kozla, byl úžasný. Maminky šly dětem příkladem a ukázaly, že se není čeho obávat. Viděli jsme slepičky, ovce a kozy. Míjeli jsme ale také koně a hledali v blízkém potůčku ryby.

 Po vynadívání se, svačině a občerstvení jsme se vydali cyklostezkou zpět k Domovu. Nad očekávání všech začaly první děti odpadat mnohem později než některé maminky. Cestu jsme vzdali až v Krásné Studánce, odkud jsme se nechali již se spícími dětmi odvézt autobusem.

 Měli jsme v nohách okolo dvanácti kilometrů. Večer byl v Domově tichý a doufám, že byl i plný barevných dětských snů, protože to bylo cílem.

Zapsala Lenka Velíšková