Vítání oveček
19. června 2019 Články CHL

Vítání oveček

Stalo se již tradicí, že nám v letních měsících v parku Domova sv. Vavřince dělají společnost ovečky. I letos jsme se na ně těšili a řádně je u nás přivítali.

Tak jsme se konečně dočkali.  Ve středu 5. června jsme opět přivítali ovečky, které k nám každoročně na jaře přichází a pobývají na naší zahradě až do podzimu. Tentokrát máme tři beránky, Boba, Jožina a Matěje, kteří nejsou u nás žádnými nováčky, již je dobře známe.
Vítání se zúčastnil ředitel OCHL Mgr. František  Sehoř, místostarostka města Chrastava paní Zita Václavíková a Otec Radek Vašinek, který ovečkám a jejich pastvině požehnal. Pozvání na tuto malou slavnost přijali i obyvatelé Domova s pečovatelskou službou Burianova Liberec, kteří nás potěšili nečekaným dárkem – vlastnoručně vyrobenou keramikou.  A přistoupili k tomu opravdu stylově.  Připravili pro nás keramické ovečky, které od nynějška zdobí všechny pokoje našeho Domova.
Po uvítání jsme se odebrali do altánu a Otec Radek nám zahrál na kytaru a společně jsme si zazpívali známé lidové písně.  V příjemné odpolední atmosféře jsme si vychutnali občerstvení, které jsme si připravili sami či nám je přinesli lidé, kteří mají k našemu Domovu blízko.
Pamlsky se občerstvili také beránci, připravili jsme pro ně mrkvičku i sušený chléb.

Děkujeme všem za milé odpoledne,  DPS Burianova za dárečky a panu  Seibrtovi za vstřícnost a zapůjčení oveček.