Vítání oveček v Domově sv. Vavřince
29. května 2023 Články CHL

Vítání oveček v Domově sv. Vavřince

Rok se s rokem sešel a od května máme opět na zahradě u Domova sv. Vavřince ovečky, které zpestří našim klientům letní procházky.

Přivítání oveček se konalo v úterý 16.5.2023 v areálu parku Domova sv. Vavřince v Chrastavě za přítomnosti ředitele Charity Liberec Mgr. Františka Sehoře a vedení Domova. Diecézní Charitu Litoměřice zastupovali prezident P. Mgr. Ing. Leo Gallas a ředitelka Mgr. Karolína Wankovská.  Za vedení města Chrastava se zúčastnili starosta Ing. Michael Canov, místostarosta Bc. Roberta Šipula a paní Zita Václavíková. Pozvání k této společenské události přijali i naši věrní senioři z Jablonce nad Nisou a široká chrastavská veřejnost.
SC_7789
Úvodního slova se ujal pan Otec Radek Vašinek. Všechny přítomné přivítal a povzbudil nás duchovním slovem. Závěrem požehnal všem přítomným a také ovečkám a pastvině. Poté jsme se odebrali do hlavní budovy našeho Domova, kde probíhalo hudební vystoupení, které pro nás připravilo Duo Čenda a Pavlína. Během odpoledne se každý mohl zapojit do hlasování o jména pro pět oveček. Hlasování bylo velice těsné, nakonec vyhrála jména Bětka, Pepa, Kuba, Pišta a Bohouš. Společné posezení plné písniček a povídání se protáhlo až do podvečerních hodin a věříme, že všem přineslo radost a potěšení.
SC_7831

Touto cestou děkujeme panu Matoušovi Kirschnerovi za zapůjčení oveček. A také bychom rádi poděkovali všem, kteří nám pomohli s přípravou slavnostního pohoštění.
SC_7853