Velikonoce v Domově sv. Anny
15. dubna 2020 Články CHL

Velikonoce v Domově sv. Anny

Na akci Vítání jara - Velikonoce jsme se všichni v našem Domově těšili.

Přes nesnáze, která přinesla karanténní opatření, se prostory a zahrada Domova sv. Anny začaly plnit květinami z papíru, stromečky z korálků, zajíčky, vajíčky, kuřátky a dalšími symboly jara a blížících se Velikonoc. Každý den dal vzniknout něčemu novému. Protože se navzájem snažíme minimalizovat osobní kontakt, nechávali jsme výtvarný materiál přede dveřmi bytu maminek a těšili se na výrobky, které nás pak čekaly před naší kanceláří, jako třeba vajíčko ve skvostném uháčkovaném oblečku.

Během času, který nám byl nedobrovolnou izolací dán, jsme vytvořili také „Kuchařku pro Aničku“ (nazvanou podle našeho Domova). Do ní každý může přispět svým receptem. Kuchařku doplňují naše děti vtipnými ilustracemi.

Na Velikonoce bylo v Domově vše připraveno a děti podupávaly nedočkavostí, až vyšupají pracovnice s jistotou, že se jim odmění nějakou sladkostí.

Akce Vítání jara i Velikonoce jsme si velmi užili. Ukázalo se, že jsme schopni pracovat s omezenými prostředky bez toho, aby nám to ubralo na chuti nebo náladě.

Zapsala Lenka Velíšková