Srpen v Domově sv. Vavřince
10. září 2019 Články CHL

Srpen v Domově sv. Vavřince

Krásné letní počasí nás vylákalo ven a hodně času jsme s našimi klienty trávili v přírodě. Většinu dní jsme věnovali procházkám v parku, posezením v altánu či na terase.

Srpen byl pro nás také měsícem hudebním, neboť se u nás každý týden v pondělí a ve středu zpívalo s dobrovolnicemi Radkou a Štěpánkou.

I v čase dovolených jsme nezapomněli na procvičení těla i mysli. Co se paměti týče, soustředili jsme se na různé tréninky slovní zásoby.  Popovídali jsme si o každoročně pořádané chrastavské pouti sv. Vavřince a o poutích všeobecně, o přírodě v létě, připomněli jsme si srpnová narození slavných.

Na konci měsíce jsme s některými z našich klientů podnikli malý výlet. Vypravili jsme se do Hrádku nad Nisou k vodní nádrži Kristýna.  Prošli jsme se po pěkně upravené pláži a vychutnávali si teplé sluneční paprsky, svěží vánek od vody i celkovou atmosféru tohoto příjemného rekreačního areálu.  Procházku jsme ukončili malým občerstvením ve venkovní restauraci.

Závěrem měsíce, nás svou návštěvou poctili turisté-důchodci z Jablonce nad Nisou, kteří se u nás rok co rok na konci léta zastaví a pohovoří s našimi klienty při společném opékání buřtů.