Prosinec v Domově sv. Vavřince
17. ledna 2023 Články CHL

Prosinec v Domově sv. Vavřince

V prosinci jsme se věnovali hlavně přípravám na nejkrásnější čas v roce. Přípravy i samotný závěr roku jsme si společně užili. 

Začátek měsíce provázely vánoční přípravy, zejména pečení cukroví. Všichni, kdo mohli, se do práce s chutí pustili.  Letos jsme si připravili vlastní domácí těsta a napekli jsme vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, ořechové cukroví, rumové kuličky a kokosové minirolády.

V 1

Během měsíce nás vánočními koledami přišli potěšit mládenci z Dětského domova Chrastava, děvčata z libereckého skautského oddílu Ichthys, paní Kačenová a děti ze ZUŠ Chrastava a manželé Ederovi z Chrastavy. Manželům Ederovým patří zvláštní poděkování za to, že si našli čas i 24.12. a našim klientům zahráli a zazpívali koledy u oběda.

V 2

Ve čtvrtek 22.12. jsme společně zasedli ke štědrovečernímu stolu, sváteční atmosféru umocnilo vystoupení hudebního Dua Čenda a Pavlína. Po večeři jsme si rozbalili pěkné dárky, které nám byly připraveny přes Nadaci ČRo Ježíškova vnoučata. Touto cestou chceme všem dárcům moc a moc poděkovat, byl to pro nás večer splněných přání a dárečky nám udělaly velikou radost. 

V 3

Vánoční čas v našem Domově samozřejmě patřil i soukromí našich obyvatel a hlavně rodinným návštěvám či návštěvám přátel a  známých.

Společně jsme oslavili i konec roku.  Poslední den v roce jsme si pochutnali na sváteční silvestrovské večeři, popovídali, zavzpomínali a malým přípitkem přivítali nový rok.

Do nového roku přejeme všem našim klientům pevné zdraví a hodně Božího požehnání.