Duben v Domově sv. Vavřince
5. května 2022 Články CHL

Duben v Domově sv. Vavřince

Složitá situace s Covid-19 se pomalu uklidňuje, přestávají platit nařízená omezení a život v Domově sv. Vavřince se konečně vrací do běžného provozu. 

Koncem dubna jsme opět a velice rádi přivítali v našem Domově pana Petra Kolomazníka z občanského sdružení Penthea Praha. V rámci programu Příroda kolem nás, jak již název napovídá, nám poutavě přiblížil faunu a flóru, a to domácí i světovou. Svou přednášku doplnil promítáním a živou ukázkou zástupců živočišní říše. Už víme, jaký a kde je největší strom v Čechách, jak loví sokol, jaký je rozdíl mezi ještěrkou a slepýšem.  Dověděli jsme se ještě mnoho dalších zajímavostí a nejen to. Ti odvážní z nás si mohli na přítomná zvířátka i sáhnout či je pohladit, případně potěžkat. No posuďte sami, není to úžasný zážitek?   

V Panthea

V pátek 29. 4. bylo také v Domově sv. Vavřince veselo. Zaměstnanci připravili pro své klienty opékání špekáčků, a aby nám lépe chutnalo, byla zajištěna také živá hudba – celé odpoledne nás provázela naše oblíbená hudební skupina Čenda s Pavlínou. Za doprovodu kláves a kytary hráli klientům na přání lidové písničky i populární hudbu. A jestli někdo přišel na posezení se nějakým smutkem či bolestí, tak si ho zaručeně zpět neodnesl, protože toto všechno jsme vložili na bedra čarodějnice, kterou jsme následně spálili i se všemi bolestmi a smutky.

Během odpoledne přišla naše klienty pozdravit také malá čarodějnice.

malaá čarodějnice