Den dětí v našich Domovech
7. června 2023 Články CHL

Den dětí v našich Domovech

První červnový den patří dětem. Pro ty, které žijí se svými maminkami v našich Domovech, jsme v Domově sv. Anny ve Stráži nad Nisou uspořádali odpoledne plné soutěží a zábavy.

Pečlivě jsme se na akci připravili. Pracovnice si daly záležet na zajištění soutěžních stanovišť, připravily kartičky k zaznamenávání splněných úkolů a také diplomy, protože bylo předem jasné, že vyhrají všechny děti. Dvě maminky napekly sladké dobroty.

Jediné, co mohlo celou akci pokazit, bylo počasí. Měli jsme však štěstí a mohli jsme si užít den jako „korálek“.

Hned po zahájení se natěšené děti s elánem vrhly do soutěžních disciplín. Závodily na odrážedlech, lovily dřevěné rybičky, skákaly v pytlích, vyzkoušely si překážkový běh i běh v jednom tričku, testovaly svoji střeleckou mušku při házení kroužků na kolíky, stříhaly bonbóny zavěšené na provázku. Aby bylo možné tolik stanovišť obsloužit, přišli nám pomoct i dobrovolníci a kolegové z terénní služby Amina – služby pro rodinu o.p.s.
DSC_0205

Po skončení soutěžního zápolení byly všechny děti odměněny diplomem a dárkovým balíčkem od firmy Denso Manufacturing Czech s.r.o., která je naším laskavým sponzorem.

Energii vydanou při soutěžích bylo potřeba doplnit, proto se všichni vrhli na připravené pohoštění a na opékání buřtíků.

Děkuji všem, kteří se na přípravě Dne dětí podíleli.
DSC_0288

Hana Koubková, vedoucí sociální pracovnice