Den charity
22. září 2022 Články CHL

Den charity

Ve středu 14. září 2022 zněla Domovem sv. Vavřince hudba, tančilo se a soutěžilo.

V Domově se konal jako každoročně Den charity, který slavíme vždy v září v blízkosti svátku svatého Vincence – patrona charity, nemocnic a vězňů. Svatý Vincenc byl francouzský kněz žijící v první polovině 17. století a je pokládán za jednoho ze zakladatelů moderní evropské charity a péče o chudé.

SC_1637

Zatímco v předchozích letech probíhala oslava v parku Domova, tentokrát jsme se vzhledem k nepřízni počasí přesunuli do vnitřních prostor. Příjemnou atmosféru této slavnosti to nenarušilo, alespoň jsme měli k sobě blíže. K poslechu i k tanci hrála country kapela Šviháci. Dále náš program zpestřila taneční skupina z Chrastavy „I senioři tančí“. Děkujeme tímto za pěkné vystoupení, které všechny potěšilo a také inspirovalo a povzbudilo k tomu, že si v rámci pohybových aktivit zkusíme podobnou sestavu.

SC_1670

V letošním roce jsme soutěžili o nejlepší pokrm z mrkve. Pro mnohé to byla výzva a potěšilo nás, že se soutěže zúčastnilo plných devět vzorků. Ověřili jsme si, že mrkev chutná skvěle ve slaných i sladkých pokrmech – soutěžící připravili mrkvové koláče, muffiny, šátečky, pomazánky nebo také grilovanou mrkev s tymiánem. Rozhodnout, co z předložených vzorků chutná nejlépe nebylo snadné, protože vše chutnalo mimořádně dobře.

SC_1613

V rámci této akce byla za svou dlouholetou činnost v charitě a za vedení Domova sv. Vavřince odměněna paní Helena Hlavatá. Dále pan ředitel František Sehoř popřál ke kulatým narozeninám a poděkoval za práci pro organizaci paní Heleně Rulcové a Ivě Kitzlerové.