Červenec v Domově sv. Vavřince
8. srpna 2019 Články CHL

Červenec v Domově sv. Vavřince

Prázdninové měsíce patří k těm klidnějším, co se aktivit týče, ale to neznamená, že bychom nějak ustrnuli.

Krásné letní počasí a příjemné teploty nás vylákaly ven a hodně času jsme s našimi obyvateli trávili procházkami v  parku či posezením v zahradním altánu nebo na terase. 

Celým měsícem nám byla společnicí hudba, ať již v podobě pondělních muzikoterapií s paní Radkou Hlubučkovou nebo středečních zpívání s paní Štěpánkou Prýmkovou. Přestože letní měsíce vybízí k lenošení, pravidelně jsme se scházeli u úterního cvičení a tréninků paměti. Pohovořili jsme o významných událostech spjatých s červencem, počínaje připomenutím svátků – Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, Dne upálení Mistra Jana Husa. V kalendáriu jsme zavzpomínali na červencová narození našich a světových osobností a na to, jak naši obyvatelé vnímali a prožívali přistání prvních lidí na Měsíci před padesáti lety.

Již nepostradatelnou součástí životů mnoha z našich klientů se staly návštěvy dobrovolníků, v červenci mezi nás opět zavítala paní Irena Michalíková se zajímavým cvičením paměti. Milým slovem zase potěšila paní Věra Čechová.

Na přání našich klientů jsme sledovali filmy Láska jako trám, Vzbouření na vsi, Řeka čaruje a dokument Česká himalájská dobrodružství.