Botanická zahrada
7. června 2023 Články CHL

Botanická zahrada

Ve středu 31.5. jsme podnikli náš první letošní výlet s klienty Domova sv. Vavřince. Našim cílem byla Botanická zahrada v Liberci.

Výlet do Botanické zahrady byl dlouho plánovaný a také dlouho odkládaný.  Všichni jsme se shodli, že každý z nás v této botanické zahradě kdysi byl.  Ale shodli jsme se i v tom, že to bylo už velmi, velmi dávno. I když jsme věděli, že zahrada prošla rekonstrukcí, návštěva zahrady předčila naše očekávání. Okouzlil nás už vstup do samotné zahrady, kde jsme obdivovali kvetoucí rododendrony i azalky, trvalkové i skalničkové záhony.
botanická zahrada (13)

Největším překvapením byla pro nás sladkovodní i mořská akvária ve vstupním pavilonu, kde jsme mohli pozorovat vodní živočichy v bezprostřední blízkosti. Ve vodním tunelu se nám proháněly přímo nad našimi hlavami. Zajímavé byly všechny pavilony. Viděli jsme masožravé rostliny, floru tropů, velké kaktusy, líbily se nám i orchideje ve vitrínách, lekníny v pavilonu s jezírkem a mnoho, mnoho dalšího.  Bohužel jsme nezvládli prohlédnout si všechno, ale to nevadí, ba naopak! Máme důvod se sem v blízké budoucnosti vrátit.
botanická zahrada (8)