Zprávy z Domova sv. Vavřince

I přes dočasné omezení návštěv jsme se v Domově sv. Vavřince nenudili.

V únoru jsme se po čase opět sešli s paní Štěpánkou Prýmkovou, která nám zahrála na klávesy, zazpívala známé písničky a potěšila nás milým slovem.

Naše dosavadní obvyklé činnosti nyní obohatila paní Irena Michalíková, dobrovolnice, která se rozhodla pravidelně k nám docházet a svůj čas věnovat seniorům v rámci tréninků paměti. Všechna únorová sezení se setkala s velkou odezvou, naši klienti si novou aktivitu od počátku oblíbili. A to přesto, že dostávají domácí úkoly!

Nezapomněli jsme na svátek sv. Valentýna a s dětmi-dobrovolníky ze ZŠ Chrastava jsme tvořili a vyrobili valentýnská přáníčka. Také jsme si s nimi zahráli společenské hry jako Konečně doma, Co víš o Česku a nově i Aktivity, u kterých se děti vyřádily v povídání, malování i předvádění pantomimy a hodně jsme se pobavili.

Pokračovala pondělní muzikoterapie, propojená s jemnou aromaterapií s paní Radkou Hlubučkovou, která nám každé pondělí ozvláštnila hudbou a zpíváním a celkově příjemnou a uklidňující atmosférou.

Po celý únor jsme pravidelně cvičili a procvičovali paměť.  V rámci reminiscence často s klienty vzpomínáme, v uplynulém měsíci jsme zavzpomínali na první zaměstnání či jaký byl dřív život na vesnici.

Z filmů na přání jsme se podívali na Kolju, Četníka ze Saint -Tropez a Krále Šumavy.

Zapsala: K. Jelínková, pracovník aktivizace