Listopad v Domově sv. Vavřince

S blížícím se adventním časem jsme se v našem Domově pustili do tvoření vánočních dekorací a ozdob.

Letos jsme hodně pracovali s přírodními materiály, s větvičkami, kůrou a zejména s provázky a vyráběli jsme malé i větší anděly, stromečky, zvonečky a stromky v květináčích k venkovnímu použití.   Nezapomněli jsme ani na pamlsky, připravili jsme již tradiční křížaly.  Naše výrobky jsme měli možnost představit na prodejních předvánočních trzích v prostorech Krajského úřadu Libereckého kraje a rovněž v Infocentru v Chrastavě. Jsme rádi, že o ně byl zájem, lidem se líbili a že se s nimi zkrášlí své domovy, ozdobí stoly či obdaruje své blízké.

Po půlroce nás opět navštívili pánové z Dua Viola, pan Zdeněk Černohouz a Jaroslav Šolc z Olomouce.  Ve svém představení „Písničky naší babičky“, za  doprovodu harmoniky a kytary nám zahráli a zazpívali písně K. Hašlera, F. Mikuleckého, V. Bláhy a také písně staropražské a lidové písničky ze všech koutů naší vlasti. Tyto jsou pro nás vždy pohlazením pro duši, většinu z nich všichni známe a i tentokrát jsme si je rádi společně zazpívali. Budeme se těšit na další setkání v příštím roce.
VIOLA (1)

Koncem měsíce pro nás připravil příjemnou chvilku pan Ivan Žák s áriemi světoznámého operního zpěváka a jednoho z nejlepších tenorů světa Luciana Pavarottiho.

Listopadová pondělí patřila paní Radce Hlubučkové s muzikoterapií, úterý pak cvičením a tréninkům paměti, pátky filmům pro pamětníky.
návštěva dětí ZŠ 019