Leden v Domově sv. Vavřince
17. února 2020 Články CHL

Leden v Domově sv. Vavřince

Ocitli jsme se na prahu nového roku, roku 2020. Magický, souměrný, harmonický letopočet. Přejme si, ať se harmonie přenese i do našich životů a každý den tohoto roku ať nám přinese radost, kterou budeme moci prožít ve zdraví.

S příchodem nového roku je již nerozlučně spjata celonárodní tříkrálová sbírka, v rámci které i do našeho Domova zavítali koledníci. Našim obyvatelům není lhostejný osud lidí v nouzi a mnozí z nich koledníky netrpělivě vyhlíželi, aby mohli přispět na dobrou věc a pomoci druhým.

V lednu k nám přišli hudebníci – děti z chrastavské hudební školy pod vedením p. uč. Kačenové s programem Pohádková zima. Nachystali a přednesli nám poutavé hudební hádanky, týkající se známých i méně známých českých pohádek. Hádanky jsme společnými silami rozluštili a zaposlouchali jsme se do tónů Zlatovlásky, Tří veteránů, Lotranda a Zubejdy, Jak se budí princezny a Tří oříšků pro Popelku.

Čas si pro nás našel pan Ivan Žák, který se vrátil k tématu Vánoc a připravil si pro nás přitažlivé vyprávění a poslech úryvků z České mše vánoční od J. J. Ryby.

Lednové dny nám ozvláštnily i zaběhnuté činnosti jako muzikoterapie, canisterapie, cvičení, tréninky paměti, společenské hry a promítání filmů.