Březen v Domově sv. Vavřince
26. března 2024 Články CHL

Březen v Domově sv. Vavřince

I v březnu jsme v Domově sv. Vavřnce měli zajímavé návštěvy a akce. 

V letošním roce jsme opět navázali spolupráci se ZŠ Chrastava, v rámci které náš Domov jedenkrát měsíčně navštěvují místní žáci. Scházíme se, abychom si spolu popovídali či společnými silami něco vytvořili.

Na našem březnovém setkání jsme se věnovali tématu Mezinárodního dne žen - svátku, který byl našim babičkám vždy blízký.  Krátce jsme se seznámili s historií slavení tohoto dne a následně pak vyrobili dárky pro naše klientky – hrníčky a srdíčka. Bylo to  mile a činorodě  prožité odpoledne  s mladou generací.  
Obrázek WhatsApp, 2024-03-25 v 13.12.32_e288f25f

Ve čtvrtek 21.3.2024 jsme prožili příjemné odpoledne s paní Bc.  Danou Šimkovou, lektorkou, která nabízí seniorům zábavné a poučné programy. Pro náš Domov si paní Šimková připravila téma „Příběhy ukryté v hymnách“.  Vyprávění bylo doplněno hudebními ukázkami.  Dověděli jsme se, od kdy a proč hymny vznikaly, o jejich obsahu, jak se měnily, která hymna je nejstarší, která nejkratší či naopak nejdelší. Zaposlouchali jsme se do tónů hymen nejen evropských ale i zemí vzdálenějších. Závěr patřil povídání o hymně české a slovenské. Připomněli jsme si okolnosti jejich vzniku, autory,  kdy byly poprvé hrány,  kolik vlastně mají slok a mnoho dalšího.  Nakonec jsme si společně obě zazpívali.

Obrázek WhatsApp, 2024-03-25 v 09.55.46_236ae084