Adventní koncert  v kostele svatého Vavřince
22. prosince 2023 Články CHL

Adventní koncert v kostele svatého Vavřince

Tradice a štědrost se spojily v hudbě - benefiční adventní koncert se konal v Chrastavě již podesáté.

V neděli 10. prosince 2023 se v kostele svatého Vavřince v Chrastavě konal již po desáté benefiční adventní koncert, který pořádala chrastavská farnost ve spolupráci s městem Chrastava. Adventní koncerty spojují krásnou hudbu, příjemnou adventní atmosféru a dobročinnost.

V rámci akce vystoupili členové opery divadla F. X. Šaldy v Liberci a jejich hosté. Umělci představili pestrý program adventních skladeb a písní, které zahrnovaly díla skladatelů jako J. J. Ryba, Antonín Dvořák, Giacomo Puccini a T. N. Koutník. Zazpívali klasické i méně známé skladby za doprovodu klavíru a houslí. Nabídnuté umělecké provedení posluchače vtáhlo do jedinečné atmosféry adventu. Koncert duchovním slovem provázel Otec Radek Vašinek. Po koncertě byli přítomní pozváni na tradiční horké nápoje, drobné občerstvení a ke společnému setkávání a sdílení. Příjemná a přátelská atmosféra, která se při vzájemném sdílení pozitivních dojmů z koncertu vytvořila, byla pro nás pořadatele největší odměnou.
SC_5574

Součástí koncertu nebyla ale pouze hudba, nýbrž i šlechetný cíl, kterým se stala sbírka finančních prostředků na podporu Domova svatého Vavřince. Výtěžek z koncertu byl dokonce zdvojnásoben nadací Divoké husy, což podtrhlo význam této charitativní akce. Díky štědrosti návštěvníků koncertu se podařilo vybrat skvělou částku 16504,- Kč. Ta bude použita na pořízení parního čističe pro Domov sv. Vavřince. Tento dobrý pomocník pomůže zkvalitnit úklid v Domově a tím vytvořit pro klienty příjemnější a čistější prostředí. Čištění parním čističem je ekologické, bez použití chemie. Děkujeme všem, kteří nám přispěli.

Adventní koncert v Chrastavě nejen potvrdil význam tradic, ale také ukázal, že síla hudby může být spojena se silou lidské štědrosti a solidarity.
SC_5558